طریقه تقویت زبان با استفاده از فیلم

پیش نیاز مطالعه این پست، خواندن پست های زیر است :
نکات مهم در انتخاب فیلم و انیمیشن کمک آموزشی
مشاهده فیلم و انیمیشن از قدیم که تکنولوژی در حد نوار کاست و دستگاه ویدیو بود وجود داشت. طبیعی است که وقتی شما قصد دارید داخل کشور خودتان شروع به یادگیری یک زبان جدید کنید، باید به هر وسیله ای با دنیای زبان هدف ارتباط بگیرید. کسی که می خواهد عربی یاد بگیرد و در ایران زندگی می کند، باید هر طور شده خودش را به جو عربی نزدیک کند. اگر تمایل دارید بدانید چطور می توان ذهن را به فضای زبان هدف نزدیک کرد، توصیه می کنیم حتما پست زیر را مطالعه کنید.
طبیعتا با پیشرفت تکنولوژی و در دسترس بودن تلفن همراه و اینترنت و شبکه های اجتماعی، دسترسی به فیلم و انیمیشن بسیار راحت شد. اما مسئله ی مهمی که وجود دارد این است که طریقه تقویت زبان با استفاده از فیلم و انیمیشن چگونه هست؟ آیا صرف دیدن فیلم و انیمیشن مانند فیلم و سریال های فارسی کافی است؟ آیا برای یادگیری زبان با استفاده از فیلم و سریال نیاز به برنامه ریزی خاصی هست؟ چگونه می توان از این فرصت به بهترین شکل ممکن بهره برداری کرد؟ ما در این پست سعی داریم تا جواب این دغدغه زبان آموزان را بدهیم.
تقسیم ساعت های آموزشی
کسی که قصد یادگیری زبان دارد، طبیعتا باید فرصتی از روز را به آموزش اختصاص دهد. برای اینکه بدانیم چطور می توان از فیلم برای تقویت زبان استفاده کرد، باید ابتدا زمانی که شما برای آموزش قرار می دهید را تقسیم کنیم تا بتوانیم برای هر کدام از این اوقات شیوه ی مستقلی پیشنهاد دهیم. به عبارت دیگر هر زبان آموز برای اینکه بهترین نوع بهربرداری را داشته باشد از زمانی که صرف یادگیری می کند، باید زمان های یادگیری خود را به این سه بخش تقسیم کند.

1. ساعت های آموزشی
منظور از ساعت های آموزشی، زمانی است که شما برای یادگیری یک زبان سر کلاس می روید و یا به صورت خود خوان قصد دارید زبان را یاد بگیرید. طبیعتا این زمان را اگر سر کلاس باشید که باید برنامه های مدرس خود را پیگیری کنید، اما اگر به صورت خود خوان می خوانید باید توصیه هایی که در ضمن دوره ها می شود را پیگیری کنید، لذا برای این ساعت نیاز به کار بر روی فیلم نیست.
2. ساعت های کمک آموزشی
منظور از ساعت های کمک آموزشی، زمانی است که شما خارج از کلاس درس، برای تمرین و تکرار قرار می دهید. طبیعی است که بدون در نظر گرفتن این زمان امکان یادگیری نیست. قطعا استاد شما در کلاس تمرین داده و یا نکاتی را آموزش داده که باید تمرین کنید.بخش مهمی از این بازه را حتما باید صرف مشاهده فیلم کنید. اما به چه شکل؟ با مطالعه پست انواع فیلم و انیمیشن با فیلم های کمک آموزشی آشنا شدید. فیلم هایی که از نظر محتوا، دوبله، سرعت گوینده، کلمات و اصطلاحات و … جهت محتوای کمک آموزشی مناسب هستند. ما در مجموعه سفیر ایران، با تفکیک انیمیشن ها، مواردی را که این خصوصیت را دارند تفکیک کرده ایم و به راحتی می توانید به سلیقه خودتان از میان انبوه انیمیشن های کمک آموزشی یکی را انتخاب کرده و به سبک کارگاهی کار کنید.
مشاهده فیلم به سبک کارگاهی
قطعا تا به حال در کلاس درس شروع به نکته برداری کرده اید، در این حالت سعی می کنید تمام نکته هایی را که استاد می گوید، یادداشت کرده و چیزی را جا نیندازید. شیوه کارگاهی چیزی شبیه به نکته برداری کلاسی هست البته با کمی تفاوت. در این شیوه ما توصیه جدی می کنیم که زبان آموز یک فیلم کمک آموزشی مناسب با سلیقه خود را انتخاب کرده و با مشاهده هر قسمت تمامی کلمات را بنویسد، تمامی کلمات، حتی یک واو جا نگذارد! اگر کلمه ای را نفهمید، آنقدر تکرار کند که متوجه شده و خالی نگذارد، حتی اگر بعد از بارها شنیدن نیز دقیق متوجه نشد نباید خالی بگذارد! این می شود سبک کارگاهی!

3. ساعت های جانبی
شما در زمانی که خارج از کلاس هستید، وقت های بی ارزش یا باصطلاح مرده ی بسیاری خواهید داشت، مثل زمانی که در حال تفریح هستید و برای پر کردن اوقات فراغت می خواهید فیلم یا سریالی از تلوزیون مشاهده کنید. این بهترین فرصت برای شماست که از این فرصت نیز برای تقویت زبان استفاده کنید و در ضمن تفریح کردن و مشاهده یک سریال طنز انیمیشنی مثل باب اسفنجی زبان خود را تقویت کنید. این فرصت را از دست ندهید!
حتی از وقت های بی ارزش تر نیز مثل زمانی که در حال رانندگی هستید، یا در حال انجام امور خانه از جارو کردن تا مرتب کردن خانه و آشپزی و بازی با بچه ها و … هستید نیز می توانید بهره کافی را ببرید! چطور؟ الان وقت استفاده از فیلم های جانبی است که به آن اشاره کردیم. در این زمان مهم نیست که چه نوع انیمیشنی، چه نوع سریالی یا صوت و یا کتابی مطالعه می کنید، مهم این است که از این فرصت نیز برای تفهیم ضرورت مکالمه به ذهن استفاده کنید. اما در نظر داشته باشید ما به هیچ وجه در این بخش از شما کار کارگاهی نمیخواهیم. در این بخش اصلا به خودتان سخت نگیرید! یک بخش را چند بار تکرار نکنید! یکی از آفت های این شیوه کار، اغراق و زدگی است که به دلیل رعایت نکردن اعتدال پیش می آید؛ مراقب باشید خودتان را خسته نکنید.

اگر زبان آموزی بصورت روزانه به این شیوه کار را پیش ببرد، قطعا در خلال 40 روز سطح زبانش متحول خواهد شد و با قبل از این 40 روز قابل مقایسه نیست. زبان آموز گرامی، فراموش نکنید که این شیوه خلاصه ی تجربه ی بیش از 12 سال تدریس به زبان آموزان و بررسی نتایج آن است، ما این تجربه را بصورت رایگان و البته با افتخار در اختیار شما عزیزان قرار دادیم تا هرچه سریع تر به هدف برسید.
حتما ما را از تجربیات خود در این زمینه آگاه کنید و اگر هر سوالی داشتید در قسمت نظرات با ما در ارتباط باشید.